Gyakori kérdések

Hogyan tudok kiutazni Triesztbe?

Gépkocsival Szlovénián keresztül Budapestről kb. 5 óra az M7-es autópályán haladva. Busszal kb. 8 órás utazásra kell számítani. A buszjegy költsége kb. 20-25.000 Ft oda-vissza.  A jegy a STUDIO ITALIA Olasz Utazási Irodában is megvásárolható.

Hol és mit fogok enni?

A szálláson van lehetőség főzésre, ill. a partneriskolánk olyan helyi kisvendéglőket, gyorséttermeket ajánl a résztvevőknek, ahol olcsó, de finom ételeket kínálnak.

Mennyi költőpénzt vigyek magammal az olaszországi nyelvtanfolyamra?

Az ellátástól és a személyes igényektől függően (pl. múzeumi belépők, közlekedés, szórakozás) lényegesen eltérő lehet. Tapasztalataink alapján nagyságrendileg 150-200 € zsebpénzt javaslunk vinni 1 hétre. Olaszországban az összes nagy nemzetközi bankkártyát elfogadják.

Kössek-e biztosítást?

A részvételi díj utasbiztosítást, útlemondási biztosítást nem tartalmaznak. A résztvevőknek javasoljuk az E-111-es sürgősségi ellátás igénybevételére jogosító dokumentum kiváltása mellett kiegészítő poggyász- és balesetbiztosítás, valamint útlemondási biztosítás megkötését, melyre Irodánkban kedvezményes árainkkal lehetőséget kínálunk.

Mi a jelentkezés pontos menete?   

1. lépés: Foglalás. Beiratkozási szándékodat e-mailen vagy személyesen is leadhatod. Foglaláskor a részvételi díj 40 %-át kérjük befizetni az alábbi módon: készpénz, bankkártya, átutalás.

2. lépés: Utazási szerződés megkötése. A résztvevők biztonságát, a minden foglaláskor megkötésre kerülő utazási szerződéssel garantáljuk. Felhívjuk figyelmét arra, hogy az utazási irodai jogosítvány nélkül működő, külföldi nyelvtanfolyamokat kínáló cégek törvénysértő módon végzik tevékenységüket. A velük kötött szerződés teljesítésére nincs garancia. 
3. lépés: Visszaigazolás. Az előleg megfizetését követően foglalását továbbítjuk a partnerintézménynek, aki visszaigazolást küld. A visszaigazolást az általad megadott módon (e-mail, posta, fax) eljuttatjuk Neked. Az utazás visszaigazolása a jelentkezést követő 7-8 munkanapon belül várható.

4. lépés: Részvételi díj befizetése. A részvételi díjat 30 nappal az utazás megkezdése előtt kérjük befizetni. 30 napon belüli jelentkezés esetén már a teljes részvételi díj fizetendő.

5. lépés: Biztosítás megkötése

6. lépés: Voucherek és igazolások átvétele.